Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Alla gnäller på varann…

Ja, så blir det när det är mycket som ska göras i människorna värld. Husse gnäller på matte för att hemsidan inte blir uppdaterad och matte gnäller på mig för att jag inte uppdaterar min blogg. Men idag bestämde vi oss, matte och jag, att nu måste vi göra nått åt hemsidan.

Så här sitter jag nu och ska försöka knåpa ihop nått vettigt…
Men jag kan väl börja med att berätta att jag under försommaren varit fulare än jag någonsin varit, tror jag. Min så kallade familj valde att klippa ner mig totalt (för jag var så tovig och skräpig) skyllde de på. Å så här blev resultatet!

Jag kan ju villigt erkänna att jag tappade tålamodet och betedde mig lite ovärdigt..men jösses..jag ville verkligen inte! Efter denna hemska dag så bestämde jag mig för att vara sur och la mig vid staketet, längst bort på täkten, i 3 dagar. Men sen orkade jag inte sura mer och bestämde för att gilla läget..ullen växer väl ut…nångång.

Men före klippningen blev jag fotograferad. Fast hade jag vetat slutresultatet så hade jag nog gjort rätt från början, men jag visste ju inte vad som var meningen med denna fotografering. Det kom en karl och lade sig ner på täkten..å där låg han med en kamera riktad mot mig. Ja, men vad ska man göra då? Jag stod stilla…men sen var det ju det här med öronen..mina öron lever ibland sitt eget liv och i och med att jag inte visste vad som egentligen var på gång…så låg mina öron bakåt  hela tiden. Ja, jag är inte arg eller nått sånt utan mer…hur ska man säga…likgiltig..ja, det var ett bra ord! Lite ointresserad är ju ett annat bra ord…eller nonchalant…det ordet kan man ju också använda sig av…eller varför inte…Jag gör som jag vill och inte som Du vill!

Matte hon sprang omkring och försökte få mig att resa på öronen. Hon spelade olika melodier på telefonen, hon kastade omkull sig i gräset å ja, jag vet inte allt hon gjorde. Synd att inte fotografen riktade sin kamera mot henne i stället. DET hade nog kunnat bli några riktigt roliga bilder det. Nåja, till slut så lyckades de få mina öron att åka upp i alla fall och fotografering var klar. Å slutresultatet..ja, det blev bara så häftigt!

Japp, där har Ni lamakungen! Fast de vilda djuren kanske skulle ha varit alpackor och de andra camelidarterna..men nu blev det så här. Men visst blev jag riktigt snygg?  Suck, ja. nog är jag riktigt snygg när all ull sitter där…

Så har jag äntligen fått göra det jag är bäst på..jag har varit iväg på besök på olika boenden. Det är nått jag verkligen uppskattar..å om jag uppskattar det för att jag får så många trånande blickar och fina ord, eller om det är för att jag tycker det är roligt..det låter jag vara osagt!

Här glider jag omkring i en korridor…som var väldigt orange..ser jag nu. Konstigt, jag upplevde den inte så där orange när jag gick där. Jag hade definitivt gjort mig bättre i en vit korridor. Men besöket var väldigt uppskattat av både mig och de som bodde där. Men det är ju som vanligt…jag väcker uppmärksamhet vart jag än kommer. När matte ledde míg ur bussen så stod de en massa karlar en bit därifrån. De höll på att lägga asfalt men när de såg mig så åkte telefonerna fram..ja, en helt vanlig dag på jobbet..iallafall för mig, mest troligt inte för dom.

.

Mitt andra besök var i Hudiksvall och även där gled jag in som kungen. Ett mycket trevligt besök blev det här också. Sen de där fläckarna ni ser på min kropp…ja. det bor ju inte bara alpackor och 1 lama ute på täkten. Där bor även en massa hemska små insekter som bitit mig så jag har kliat bort en del ull. Som om jag inte hade lite nog av den varan..sen försvinner det mer när man kliar sig också.

Promenader har det blivit en del av och sen har det naturligtvis varit besökare här från andra boenden. Men det tror jag inte vi har några bilder på. För när man har en så viktigt uppgift som jag har…åtminstone känns det så…ja, då har man tystnadsplikt! Därför är det väldigt sällan jag får visa upp de människorna som jag träffar. Men inte gör det mig nått..jag ställer så gärna upp ensam på bild. Å att matte sällan är med det beror inte på tystnadsplikt utan på att hon helt enkelt blir så ful på bild…säger hon. Å då är det ju lika bra att det bara är jag..för tänk om min skönhet skulle förminska pga henne oskönhet..å tvi vale, säger jag bara.

2 små alpackapojkar har det fötts i stohagen också. Jag har inte träffat dem eftersom jag inte bor i den hagen längre, men jag har sett dom. Dom är väl så där söta…såna där små brukar mest vara i vägen i början. Skönt att man inte behöver se sig om varje gång man ska vända på sig..för det är lätt hänt att man knuffar omkull dom när man är så stor och pampig som jag.

Jamen så där ja…då var ju min blogg uppdaterad. Det var ju inte så svårt när man har nått att skriva om…men nu får det räcka för denna gång. Ha de gott ”därute” i sommarvärmen…själv inväntar jag hösten med dess klara luft och insektsfria dagar. DET är livet för en lama det!

The one and Only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: