Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Besöken fortsätter…

Nu har jag landat efter reportaget som sändes på Tv. Ja, jag var ju hur snygg som helst…men matte…ja, jag ska väl inte säga så mycket om det! Hon är som hon är och pratar som hon gör…det är ju faktiskt matte i ett nötskal. Hade varit konstigt att se henne vara och prata på ett annat sätt, faktiskt! Det har varit många positiva reaktioner på reportaget även om det finns människor som lever i nån gammal unkel föreställning om att lamor inte kan vara inomhus. En skrev att man fick avgöra själv, var jag en terapilama eller var matte skvatt galen! Konstigt, för har man sett mig gå inomhus och hälsa på då borde jag väl finnas, eller? Kan man inte tro på det man ser så är man nog lite halvt galen själv. En annan tyckte också det var konstigt att Sverige hade en terapilama…å han som i nästa stund skriver att han skulle träna upp sin badanka till terapianka. Hur konstigt är inte det? Men jag tackar för alla positiva mail och telefonsamtal som min matte fått efter att det sändes. Det flesta människor är faktiskt snälla.

Nåväl, jag har gjort ytterligare ett besök på ett för mig helt nytt boende. Det var ett Servicehus här i Gnarp och där hade jag aldrig varit förut. Det blev STOR uppståndelse när jag kom. Alla stod ute och väntade på mig och alla stod med sina mobiltelefoner framma för att föreviga mig. Min matte är nog den enda som har en stor kamera hängandes runt halsen..det verkar inte vara modernt med sådana kameror längre.

På den här bilden hjälper matte och en ur personalen en tant så hon kan mata mig. Jag försökte även att ge den tanten en puss men missade och gav henne en puss på huvudet i stället. Men det går ju lika bra det också!

På det här boendet så fanns det ytterligare en  avdelning så vi promenerade genom en korridor för att komma dit. Där fanns mycket att titta på och det var riktigt trevligt att spankulera omkring därinne.

Det är så trevligt att träffa alla dessa tanter och farbröder, de blir så glada när de träffar mig. En tant satt och klappade en liten tygkatt, matte sa till henne att katten var fin…tanten tyckte att mattes katt också var fin..å det var ju mig och menade. Nåja, det tar jag med jämnmod…ett barn kallade mig ju för voff voff så jag försöker ha överseende. Men skulle någon kalla mig för alpacka…då vet jag inte hur jag kommer att ta det!

Dagen efter vårt besök så var jag den stora snackisen. Det är det som är meningen…då har de dels ett gemensamt samtalsämne och sen kanske de glömmer bort nån krämpa  för en stund!

Vi är redan inbokade för ett nytt besök den 19/7 och det ser vi framemot.

The one and only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: