Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Bloggarens dilemma…

Ja, det är nog att komma på nått att skriva om. För vad ska man skriva om när det inte händer nått speciellt? En del bloggar om mat..javisst, men hur kul vore det att se bilder av mitt hö…varje dag? Kläder är populärt att visa upp..ja, även där blir det ju urtråkigt att se min ull dagligen. Nej, det är inte lätt det här!

Hur som helst..julen är förbi och ljuset börjar komma tillbaka. Ja, inte för att jag är mörkrädd eller nått sånt men nog blir man lite piggare? Fast även kyla kan ju göra så man piggnar till lite. För inte ens vi har sluppit undan kylan även om det inte blir riktigt lika kallt här vid kusten som inåt landet.

Men nog har det varit lite frostigt i skägget vissa dagar även på mig. Fast frusit det har jag inte…det är det som är fördelen med att väga lite för mycket under vintern. Tror min matte tänker likadant!

Jo just det..den 15 december var det ju meningen att jag skulle ha varit iväg på en julmarknad i Jättendal. Det hette Midvinterglöd och det såg vi alla framemot att få åka på. Det var visst många olika sorters aktiviteter att titta på  den dagen, bland annat en eldshow. Men tyvärr så kom vi aldrig iväg pga vädret. Den morgonen var det snöstorm och är det något vi lamor/alpackor inte tycker om så är det snö i kombination med blåst. Nu hade vi haft möjlighet att gå in i en liten lada…men hur kul hade det varit för alla besökare? Ingen hade ju sett oss! Nåja, ibland tar min matte väldigt kloka beslut och låter vårt väl och ve gå före allt annat! Sen att en del kanske blev besvikna för att vi inte kom det är en annan sak.

Men i övrigt så tar jag en dag i taget nu. Det finns inte så mycket annat att göra faktiskt. Man äter en stund och sen ligger man och idisslar en stund. Allt bråk som var mellan mig och den vita hingsten Zantos har gått över. Nu blir jag behandlad med den respekt som jag kräver och faktum är att jag nog blivit högst i flocken. Om jag går ut så går de andra också ut. Går jag in så går de andra också in!  Går jag rakt fram inne i vårt hus..så flyttar sig de andra åt sidan. Det finns nog bara 1 som inte flyttar sig när jag ska fram…och det är matte! Men men…vad gör man inte för husfriden?

Nää..nu känner jag hur gäspningarna börjar komma…

Det blev ett rätt tråkigt innehåll den här gången..men som sagt…en lamas vardag är inte speciellt spännande! Livet går ut på att äta och sova just nu och allt annat får vi ta när våren kommer och all förbaskade snö viker hädan!

Men OM det händer nått speciellt så kommer jag naturligtvis att berätta det!

The one and only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: