Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Deep depression

Jag har gått in i en djup depression. Jag är sårad och jag hoppas att jag aldrig behöver se dessa finnar igen. De har kränkt min manlighet och de har tagit min styrka och min ull ifrån mig. Jag ser ut som en stor pudel!

Ja, som jag berättat förut så var det ju bestämt sen länge att mina förra ägare från Finland skulle komma. Eftersom jag inte visade mig från min bästa sida vid klippningen så bestämde de att de skulle klippa mig när de kom.

Men när jag fick se Pirkko i hagen…när hon ropade mitt namn..då sprang jag till henne direkt. Jag blev så glad när jag såg henne..vi pratade och kelade lite…då gör hon det..hon sätter på mig min grimma..leder in mig till klippningen och jag är sårad ända in i själen.

Min matte Marie satt och tittade på..varför? Varför gjorde hon inget? Pirkko, Tommi och Olle klippte mig och jag är kränkt ända ut i tåspetsarna. Jag har tappat allt! Men jag försöker trösta mig med att det växer ut igen, för det gör det ju alltid. Men när man är en sån ståtlig lama som jag..med en ull som verkligen får en att se manlig ut..att då bli av med den känns hemskt!

Att alpackorna kom in och stod och tittade gjorde ju inte det hela så mycket bättre. Nu är de DOM som skrattar åt mig! Åh, varför är det så tungt att vara en lama nu?

Efter klippningen passade de på att pröva min nya sele. Den kändes okey..rätt snygg faktiskt med glänsande krom och ett blått skydd. Nu är det bara vagnen som fattas innan jag kan visa mina kvalifikationer inom det gebitet.

Vi hann även ut på en promenad när mina förra ägare var här och det kändes bra. Alltid skönt att lämna hagen en stund. Det har inte blivit så mycket gjort på sista tiden på grund av värmen. Jag har mest legat inne för värmen har varit alldeles för påfrestande för mig. Jag tycker inte om att duscha som de andra alpackorna, så för att inte bli alldeles för varm så lägger jag mig inne istället. Inomhus slipper jag både bromsar och andra äckliga insekter.

Förresten…min lillmatte bröt sin arm förra veckan och jag tyckte så synd om henne. Stackars, stackars henne! Hon som skulle vara tärna på ett bröllop också, men allt hade tydligen gått bra. Jag fick ju inte följa förstås..nej, ibland är man inte inbjuden när man är en lama. Då får man vackert stanna hemma och försöka låtsas som om man inte bryr sig..vilket jag väl egentligen inte gör heller. Men de kunde ju åtminstone fråga mig iallafall..för då kunde jag ju säga nej!

Sen har även 4 alpackakillar flyttat uppåt landet. Känns lite tomt utan dem..jag brukade stå och titta på dem ibland. Men den där lilla hundvalpen som mina ägare har är det full fart på. Hon har fått en egen badbalja som hon leker i och det är rätt roligt att titta på. Tänk vad de små kan glädjas åt lite. 

Förresten..jag har fått så mycket positiva reaktioner på mitt besök på äldreboendet. Det som kanske gladde mig mest var en liten tant som började prata när hon såg mig. Hon brukar normalt inte säga något men  när hon fick se mig sträckte hon fram sin arm och sa: Kan jag få mata?

DET kändes väldigt bra! Min matte är så stolt över mig och det ska hon vara…för hur det än är…så finns det bara en Gilga!

Ha det gott därute!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Deep depression

 1. Jag läser intresserat din blogg och tycker att du är en urhäftig lama! Och så snygg du blev i din nya frisyr! Ingenting alls att bli deprimerad över!

  Sen är jag litet avis på dig som är så kolsvart, att vara vit är inte så bra, för man blir så grå när man rullar sig i smutsen….

  Skriv gärna mer, jag lapar i mig!!!! Alpackan My

  • marie says:

   Hej My!

   Ja..jag vet att jag är en urhäftig lama. Men ibland föds man under en lycklig stjärna och det var precis vad jag gjorde.
   Ja, det är alltid snyggt med svart! Det klär till alla andra färger liksom.

   Nja..jag är inte fullt nöjd med min nya frisyr. Det känns lite naket och jag känner mig inte lika ”maskulin” om du förstår hur jag menar. Men fördelen vi lamor har jämfört med er alpackor är ju att vi bara blir nedklippta varannat år. Nästa år är det bara sadeln som klipps ner…men ni stackare rakar de ju av allt varje år! Kan inte vara lätt att vara alpacka då!

   Japp..nytt inlägg nu om min debut när jag visade vad duktig jag är på att dra vagn. Håll till godo!
   Men sen skriver jag bara när det händer något runt mig…allt annat är liksom ointressant! Sen ska man ju ha lusten till att skriva också! Men det som förvånar mig mest är att alla tror att det är min matte som skriver…hur tokigt låter inte det?

   Ha det gott My och tack för dina fina komplimanger!

   The one and only!
   /Gilga

 2. HA – VET de inte att både vi alpackor och ni lamor kan skriva själva????
  Klippning vartannat år – vad avundsjuk jag blir!

 • Meny

 • Translate

   Translate to: