Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

En härlig lördag..

…Ja, det hade jag lördagen den 28/9. Då var jag nämligen och besökte Granngården i Hudiksvall och det var väldigt trevligt. Det var nån sorts höstmarknad där och ärligt talat så såg jag inte så mycket av den. Nu tror jag inte att jag riktigt vet vad en höstmarknad är heller..men förmodligen har det väl nått med att marken blir kallare och att det ligger en massa löv här och där. Hur som helst så var det några roliga timmar…tills regnet bestämde sig för att komma.

Eftersom jag aldrig varit inne på Granngården förut så bestämde matte att vi skulle gå och kika runt lite. Ja, det fanns ju mycket att titta på men tyvärr inget ätbart!

Jo, förresten, ute på Trädgårdsavdelningen  fanns det faktiskt en massa blommor å blader. men matte var noga med att se till så att jag inte skulle komma för nära.

Ibland valde jag att lägga mig ner och vila en stund..det tar på krafterna att gå omkring och visa upp sig. Då är det skönt att få lite utrymme för sig själv. Innanför grindarna kan jag vara lite privat. Bredvid där jag stod anordnades det även kaninhoppning, å dom var rätt roliga att titta på. Jösses så små dom är..å vilka små hinder dom hade. Men dom var då betydligt bättre på att hoppa än vad jag nånsin har varit. Fast nu sitter ju inte ens kvalifikationer i hur man hoppar…utan i hur man för sig och vilken utstrålning man har. Där slår dom mig inte på fötterna!

Men sen när regnet brakade loss så förflyttade jag min in i bussen. Alltid skönt att kunna ta skydd mot väder och vind.

Jag har även varit på besök på äldreboendet som är här i Gnarp. Det heter Bergesta och det är ett ställe dit människor får flytta när dom inte kan bo kvar hemma längre. Eller när den mänskliga hjärnan inte längre orkar hänga med. Ja, det är konstigt med människorna..men dom har väl så mycket som rör sig i huvudet hela dagarna så till slut tar det väl stopp. Vi djur har ju bara 2 saker att hålla reda på..mat och sömn.

Bli inte förskräckta nu, men människorna blir faktiskt inte svarta i ansiktet när hjärnan blir trött. Men eftersom man ska följa lagar och sånt i Sverige så har matte målat över  pensionärerna ansikten. Personalen har förmodligen Facebook så dom fick vara precis som dom är.

Annars rullar livet på. Det blir lite promenader å sånt mellan varven. Ibland ryker jag ihop med den galna skåningen som jag bor med (Zantos) å då kan det gått hett till. Men det brukar lugna ner sig rätt snabbt. Men det sitter en liten ”jävul” på ryggen på den alpackan…det är då ett som är säkert!

Ha det gott!

The one and Only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: