Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Gråstenar och promenader

Hej igen!

Ja, nu var det en hel vecka sedan jag skrev. Gräset blir grönare och grönare nu så att blogga är väl inte min första prioritet om man säger så. Men jag ska försöka knåpa ihop några rader iallafall.

Här är det ömsom sol och ömsom regn. Jag tycker inte om att bli blöt så när det börjar regna jättemycket så skyndar jag mig in. Fast skynda och skynda är väl inte jag speciellt duktigt på. Alpackatjejerna hinner alltid in före mig av någon konstig anledning. Jag försöker ”gå” så fort jag kan men att få upp någon hastighet med min kroppshydda är inte lätt….eller min ”pondus” kanske man hellre skulle säga.

Jag har även hört talas om att det börjar dra ihop sig till klippning. Ska bli skönt att bli av med några kilo ull även om jag är glad att jag haft den kvar i detta kalla väder.

Min matte Marie hon fortsätter med sin clicker. Jag hänger på och försöker göra precis som hon vill. Men för några dagar sedan ville hon att jag skulle lukta på en gråsten som låg på marken. Har ni någonsin sett en lama formas till ett ? någongång? Nej, det förstår jag att ni inte har…men faktum är jag såg ut precis som ett frågetecken då. Ja, jag förstod ju vad hon ville att jag skulle göra men jag fattade inte meningen med det. Men men …jag luktade på den där stenen hon ville att jag skulle lukta på och sen fick jag massor av beröm. Det här med att lukta på gråstenar sysslade jag aldrig med i Finland så det måste vara något svenskt påhitt. Men jag vill ju göra min matte glad så jag gör vad hon ber mig göra. Jag har försökt klura ut varför men har inte hittat någon bra förklaring annat än att jag ska lära mig ”peka” på saker för att få godis.

Promenader har det också blivit och den här gången var ”lillmatte” Simone med. Hon gick med Marina och jag måste säga att Simone är jätteduktig. Hon gick så fint bredvid Marina och försökte inte med några krumsprång eller så. Hon gick även med mig en stund och det är ju aldrig några problem…jag ser alltid till att den jag går med känner sig bekväm bredvid mig. Vi gick en helt ny väg och det var verkligen spännande.

Nu har äntligen mitt husfolk beställt hem sele till mig. Men det tar väl sin lilla tid innan den kommer för den är beställd från USA.  De har även sett ut en vagn som passar mig, så när de väl fått hem både vagn och sele så är det bara för mig att köra igång och visa mina kvalifikationer. De kommer att bli sååå imponerade!

Ha det så bra därute i den stora världen!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: