Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Hästpussar och regn!

Oktober! Ja, vad ska man tycka om det? Ja, det är väl ingen ide att tycka någonting alls..det är ju som det är! Man kan ju glädja sig åt att det är några månader kvar till maj iallafall. Ja, då är det ju klippning igen och det är inget man ser så väldigt mycket framemot. Nej, nu ska jag inte oroa mig för det!

Jag har varit iväg på någon form av evenemang. Ärligt talat vet jag inte vad det var men dit var jag iallafall. Men jösses vad kallt det var..det blåste så öronen höll på att ramla av. Ja, det är sant..de var storm och jag stod mitt i stormens öga. Men jag tog det med ro, men matte och husse höll då på att frysa ihjäl. Ja, det hade ju varit ett elände. Hur skulle jag då ha tagit mig tillbaka hem? Lite jobbigt var det för vi hade inte blivit informerade om att tiden ändrats. Till oss sa man att det började kl 10.00. Men sen hade man ändrat tiden till 11.00. Ja det visste ju inte vi så vi var där redan 09.30 å det blev en låååång väntan innan besökarna började komma.

Matte frös så hemskt så hon var tvungen att gå in för att värma sig. Ja, jag fick ju också följa med förstås. Vi gick runt och kollade på alla grejer..det var godis, kläder, bröd, kakor och lite annat.

Här står jag och kollar in en låda med kakor. Men jag får ju inte äta sånt så vi köpte inget. Däremot så kom det en tant som ville träffa mig. Hon hade läst i annonseringen att jag skulle komma. Hon hade stoppat fickorna fulla med kakor för att ge till mig. Men tyvärr, det gick ju inte för sig. Som tur var så hade matte godis med så tanten fick mata mig med det istället.

Sen förstår ni, så träffade jag en häst. Ja det har jag väl gjort massor av gånger men det var nått speciellt med den här hästen. Den var så lugn och så försiktig. Jag gick fram och ”smack” så hade den fått en puss! Det var nog första gången jag pussat en häst överhuvudtaget. Men det jag inte riktigt kunde förlika mig med var att jag blev liten!
Ja, det var lite jobbigt…jag som alltid brukar vara den störste..blev helt plötsligt bara som en liten ”pjutt”. Nåja, förmodligen har jag väl ett större hjärta kanske…man får väl försöka hitta det positiva.

En bra bild blev det iallfall. Fast visst är min grimma snyggare? Här ser man ju också skillnaden på hur grimman ska sitta på mig om man jämför med en häst. Min sitter lång upp på nosen och hästens längre ner. Skulle min grimma sitta så där då skulle jag kvävas.

Annars så har det blivit en del promenader. Jag har även prövat min sele…det var ju så länge sen jag hade den på mig. Matte grymtade lite..för jag hade väl förmodligen blivit lite rundare om magen sen sist. Jag fattar inte hur det har kunnat bli så? Jag ska väl dra vagnen också är det tänkt men tiden och vädret har inte velat göra som matte vill.

Pinocchio, min favoritalpacka som jag bor med har varit sjuk. Ja, det var ett fasligt sjå och matte var riktigt orolig. Till och med veterinären hade tänkt” det här klarar jag aldrig”. Vilken tur att matte inte kan läsa tankar..då hade hon nog brutit ihop. Matte hade tänkt ”NU dör han” men det gjorde han ju inte…åtminstone verkar det då inte så. Han går omkring och betar precis som vanligt igen!

Förresten..i  stohagen har det flyttat in en ny alpacka. Hon heter Smilla och kommer från Angermanna Alpacka. Det är en liten svart sak…å så smal och smärt hon var jämfört med de andra. Men nu verkar det som om hon också börjar lägga ut..till mattes stora förtret. Ja, matte fattar inte vad vi äter..men fylliga och goa blir vi då!

Matte kommer att lägga in bild på henne så fort hon knäppt nån bra bild. Men nu är alla så blöta så det är inte så vackra att titta på.

Här har det regnat ordentligt. Det kom så mycket regn så matte fick lite extraarbete. Det blev nämligen översvämmning inne hos tjejerna. När matte skyfflat och burit ut 17 skottkärror förstod hon att nått måste vara galet. Det fylldes hela tiden på med nytt vatten och hur hon är skyfflade så minskade det inte. Det slutade med att hon var tvungen att sänka ner en pump i golvet..alltså göra hål i golvet och sänka ner pumpen så..hänger ni med? Under golvet var allt vatten..men när hon väl kom igång…vilket tog ungefär 2 timmar…med en massa krångel med jordfelsbrytare och lite annat så lyckades hon pumpa bort allt vatten. Vilken duktig matte jag har..men stackars husse som satt i Stockholm och fick telefonsamtal på telefonsamtal..typ 100 gånger..han hade det nog värre!

Så efter denna blöta så blir det så här i hagen när vi går. Ja, inte överallt men på vissa ställen är det riktigt blött och hemskt för mina fötter. Jag hatar lera mellan tårna.

Nej, nu får det räcka för denna gång. Ha det bra!
The one and only!
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: