Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Jämmer å elände.

Oj oj..här är det då bara jämmer och elände. Vi har mist vår Sahara…och trots min avoga inställning till alpackor så var hon trots allt en väldigt trevlig och vacker alpacka. Jamen oj oj..det här tar det tid att hämta sig ifrån…jag är ledsen och framförallt är jag ledsen för att min matte är så ledsen. Hur ska vi kunna komma vidare ur detta?

Sahara blev plötsligt lam i bakdelen och kunde inte, hur mycket hon är försökte, resa sig upp. Veterinären var här i flera timmar och gav henne en massa mediciner…ja, det var bland annat en slang som de satte i halsen på henne. Det såg mycket otrevligt ut om jag ska vara ärlig men Sahara tog det bra.

Det blev en lång natt..Sahara låg med en filt på sig som min matte hade bredd över henne. De kom och kollade till henne under natten men på morgonen kunde de bara konstatera att det nog inte skulle ske något mirakel med henne.

Jamen oj oj så hemskt det är…Vi andra gick iväg och betade, vi orkade inte se hur hon försökte och försökte resa sig upp. Efter en stund körde mina ägare in bilen och lastade henne i den…sen var hon borta, borta för alltid!

Jag fick höra sen att man åkt till veterinären och avlivat henne. Men usch så tragiskt det blev. Hon är nu i Uppsala för man ska skära i henne..jamen hallå! Hur grymt får det bli? Men människor gör tydligen så ibland..skär i saker och ting för att hitta en orsak. I och för sig låter det ju bra men det ser nog inte så bra ut, kan jag tänka mig. Men min matte och husse vill veta varför hon blev lam och det kan jag ju försöka förstå.

Fast Sahara var ju inte frisk, hon hade fel på sitt hjärta, så alla tror att det var en propp??..vad det nu är..som satte sig någonstans. Jag försöker tänka och förstå hur en propp ser ut men det går inte..den enda proppen jag har sett är den som min matte har i sin diskho och en sån kan det väl inte vara? För hur skulle Sahara ha kunnat äta i sig en sån?

Nu väntar alla på resultatet från Uppsala. Vad var det som hände och varför?

The one and only

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: