Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Klippt men inte klart!

Jaha…så har det då varit den årliga klippningen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den blev väl egentligen inte som varken jag eller min matte Marie trodde den skulle bli. Jag vet…hon är jättebesviken på mig! Men vad sjutton..ibland är man omöjlig och ibland är man möjlig. Just vid klippningen valde jag att vara omöjlig.

Usch, jag har dåligt samvete. Hur kunde jag göra min matte så besviken. Jag begriper det inte själv!

Jag vägrade helt enkelt att stå stilla. Att stå stilla vid klippningen är ju en förutsättning för att man ska bli snyggt klippt samt att inte göra illa sig på maskinen och skären.

Min matte höll i mig, det gjorde hon! Men tydligen inte bestämt nog, för jag kunde ju gå framåt och då gjorde jag det.

Åh, varför gjorde jag så? Jag som egentligen är en rätt uppfostrad lama.

Så här blev det! Jag är klippt på ryggen. Nu är inte det något konstigt i och för sig för vartannat år blir jag alltid klippt på detta viset. Men i år var det tydligen meningen att jag skulle klippas ner helt och hållet. Men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Däremot kommer jag att bli totalt  nerklippt någon gång under juni månad berättade min matte för mig.
Då kommer Pirkko och Tommi hit (min förra ägare) och då ska de tydligen få visa min matte HUR man klipper ner en lama som jag. Åh vad pinsamt det kommer att bli!

När matte berättade för dem i Finland hur jag hade betett mig vid klippningen fattade de ingenting. JAG som brukar stå så stilla? Jamen vad är det att tjafsa om? Nu gjorde jag inte det den här gången..punkt slut!

Jag har försökt att pussa min matte och prata med henne så hon ska förlåta mig, men hon verkar fortfarande vara sur.

Annars går allt sin gilla gång. Inte så mycket har hänt sen sist förutom att jag sårat min mattes känslor.

Förresten så har 6 alpackapojkar åkt till Furuviks djurpark nu. Undrar just vad Furuvik är för ett ställe? Men det får jag väl aldrig veta. Jag är tydligen ingen kandidat för en sådan vistelse säger min matte.

Ha det gott och lyd ett gott råd! Såra aldrig din mattes känslor!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Klippt men inte klart!

 1. My says:

  Fy på dig, en så stygg lama som sårar sin matte! Nu tar du väl och reparerar den fadäsen med att stå stilla som ett tänt ljus nästa gång väl????
  hälsningar en roslags-alpacka

 2. Ha ha, vilket kul inlägg! Och vad kul hon ser ut!

 3. Vilket fint kåseri

 • Meny

 • Translate

   Translate to: