Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Kors i allsin dar…

….vad snygg jag är!

Ja, jag tror banne mig att jag är det snyggaste som vandrar på denna jord! Jamen Ni ser ju, hållningen, ullen, kraftfullheten, självförtroendet…ja, jag har allt!
Nåja, ibland tar man i från fötterna.

Ingen kan vara lyckligare än jag just nu, jag får äntligen gå omkring och småäta av det lilla gröna som sticker upp. Det är så fantastiskt gott så det kan ni inte förstå. Eller så kan ni förstås pröva själva, men se upp, det fastnar väldigt lätt mellan tänderna.

Ja, vad har hänt sen sist jag bloggade? Inte mycket! Helt plötsligt så har jag ett väldigt tråkigt liv och jag förstår inte varför. Självklart har jag fått komma ut ur hagen och gått några promenader men det där lilla extra som jag tycker om, det kommer aldrig.
Jag menar förstås terapibiten…det jag är utbildad till att göra…varför vågar ingen testa mig? Trots att det gjorts utskick om min förmåga till ett otal olika terapeuter och andra människor så är det ingen som vågar. Vad är dom rädda för? Att jag ska spotta? Eller kan det vara så krasst så det är pengar det sitter i?

I Finland där var jag väldigt ofta anlitad till olika sorters terapeutiska saker…men sen flyttade man till rädda Sverige och då blev det tvärstopp! Visst, jag har ju varit på äldreboenden och så, men det där andra…jag saknar det!

Sen måste jag erkänna, jag har varit lite sur också. Då jag blir sur så är det ju oftast pga att matte gjort nått och den här gången drog hon och familjen iväg till Paris. Jag visste ju ingenting..helt plötsligt stod tjejerna som brukar sköta om oss när familjen åker bort, inne hos mig och alpackapojkarna. Då hade den där illmariga matten dragit iväg utan att säga någonting! Jag blev skitsur! Å en sur Gilga är ingen rolig Gilga! Jag försökte verka oberörd när matte kom hem igen men det tog bara 5 minuter så fick hon en puss!
Men jag fattar fortfarande inte hur hon lyckades hemlighålla resan…jag brukar alltid märka när det är nått på gång.

Snart närmar sig det värsta jag vet, klippningen! Jamen, fatta! De tar ju av mig all självkänsla och pondus! Självklart sitter min pondus i ullen..var sitter den annars? En klippt Gilga är en ful Gilga! Ja, jag vet att man inte ska tycka så…men hur ska man tycka då när man verkligen tycker så? Va? Jag har inte bestämt mig för om jag ska trilskas i år eller om jag ska vara tillmötesgående. Vi får se vilket humör jag är på den dagen! Trilskas jag mycket så kanske de tröttnar och låter mig vara…fast det där tror jag ju inte ens själv på. En alpacka eller lama som trilskas låter man aldrig vara…då trilskas dom, människorna. Trilskas…vad är det för ett konstigt ord förresten? Ju mer man säger och skriver det desto konstigare blir det!

Förresten, ord! Min lillmatte är otroligt uppfinningsrik när det gäller att hitta på nya ord…eller vad sägs om..Igårbitti! Här i Hälsingland säger man i morgonbitti…men om det var igår på morgonen..då kan man ju säga igårbitti…eller om det var för 2 dagar sedan..i förrgårbitti!
Ett annat ord är minusera…när man räknar minus i matte.

Jag hörde att man skulle testa att använda lama mot varg i Skåne. Ja, jag säger bara en sak…jisses vad jag är glad att jag inte är en sån lama. Näpp, det där tror jag inte ett dugg på. Att skrämmas…ja, det är en sak..med vad i hela friden händer om vargen går till anfall? Poff..en lama mindre här i värla (världen)

Banta…åh vad less jag blir. Nu kommer de där kommentarerna igen…men uj uj vad Du har blivit tjock gubben! Ja, det säger väl matte både till mig och husse, men han slår ju dövörat till..men jag..med mina stora öron! HUR ska jag kunna ignorera och undvika att höra det? Jag som hör så bra också!
Ja, inte vet då jag hur man kan gå upp i vikt när det är vinter..men jag klarar visst allt! Eller så får jag helt enkelt för bra mat! Eller vad tror ni, tror ni att detta hö gör så att man magrar av?

Detta hö är det godaste som finns..det innehåller mycket olika blad och örter..så när detta är vad matte serverar så får hon faktiskt skylla sig själv! Men banta..det kan hon glömma!

The one and only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: