Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Livet rullar på

Livet rullar på för oss finlandssvenskar. Nu är det snart 1 månad sedan vi flyttade till Sverige. Men jag måste säga att jag trivs rätt bra här. Det är väl fortfarande en del diskussioner mellan mig och ”the old ladies” men inget allvarligt. Ni vet, sånt där smågnabb som alpackor och lamor håller på med. Fast det känns som om de börjar respektera mig mer och mer nu och det är ju det jag kräver. Jag kräver respekt och sen att de förstår att jag är ”kungen” över flocken.

 Marina stackarna, hon har inte samma pondus som jag. Hon har nog fått utstå mer kränkande behandling än jag. Det är framförallt ett alpackasto som heter Alanza som inte riktigt har accepterat henne. Men det har lugnat ner sig det också. Min matte Marie brukar rycka in och ”läxa upp” Alanza om hon ser att Marina blir orättvist behandlad. Elller läxa upp kanske man inte kan kalla det…att stå och peka finger och säga -Nu slutar Du!..det är ju inte precis den sortens språk vi camelider använder. Kanske bättre om min matte Marie fällde sina öron bakåt och spottade på henne istället…elller det kanske vore äckligt förstås.

Iallafall så har min förra matte Pirkko berättat att jag inte är särskilt sportig av mig. Åh..varför var det nödvändigt att berätta? Bara för att jag ”råkade fastna” i diket så behöver ju inte det betyda att jag inte är vig och smidig.

Nu har det mesta av snön försvunnit från täkterna så nu är jag och alpackorna ute och betar. Ja, det är väl inte så där grönt än men det finns dock några gröna strån som man kan plocka i sig. Det är så fantastiskt gott och gör att man längtar tills allt är grönt.

Den 16/5 kommer en reporter hit för att göra ett reportage om mig och Marina. Ja, de andra alpackorna skulle väl också få vara med på ett hörn, hörde jag. Det fattar jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Fokus på reportaget är ju att jag och Marina är terapidjur och då begriper jag inte varför de andra ska vara med. Men men..nu är det som det är och vi får hoppas att jag gör mig bra i reportaget. Det var visst en tidning som heter Året Runt det skulle publiceras i.

Nej, nu får det räcka för idag.!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: