Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Lycka kan köpas!

Hit kom snön…och försvann lika fort! Det var faktiskt inget speciellt kul med snö, vi kunde inte gå omkring och beta och det var ruggigt och blött. Lika bra att den försvann igen.

Matte kom ut med en frisbee och försökte utmana min intelligens. Hon hade sett nån på Internet som höll på att träna sina alpackor. Frisbeen skulle kastas iväg och alpackorna skulle gå efter och markera den innan de fick godis.

Ja men hur svårt kan det vara? Jag fick markera frisbeen först medans matte höll den i handen och då fick jag godis. Sen kastade matte iväg den och jag gick efter, satte ner min nos och sen kunde jag det. Jag tror nog att min matte hade väntat sig att det skulle ta åtminstone 5 minuter innan jag förstod hur det skulle gå till. Men tyvärr, min intelligens går långt över andras förstånd.

Något vi också tränar på är att jag ska tillåta min matte att sätta på mig min grimma när vi är ute på öppet fält. För trots att jag är tränad och i det flesta fall väluppfostrad så försöker jag komma undan. Jamen vadå? Jag är ju ett djur.!
Nåväl, igår gick jag med på det…fast det har tagit sin tid, även om jag hade kunnat låta henne lyckas med det mycket tidigare. Hon höll fast grimman ett tag och sen släppte hon mig igen. Jag får väl se om jag går med på det igen..men jag gjorde iallafall min matte glad.

På måndag ska visst veterinärerna komma hit. Det är Katitzi…den gamla skatan i flocken som har fått problem med att äta. Ja, hon är en riktigt sur en, hon har utmanat mig sen första dagen jag anlände hit på gården. Hon är ledarstoet i flocken och styr sin flock med järnhand…men mig har hon misslyckats med. Jag tar inga order från en alpacka..thats it! Men vi har en tyst överenskommelse hon och jag, vi accepterar varandra men vi umgås inte!

Sen har jag fastnat på det här med ordspråk. Det är något nytt jag har upptäckt sen jag kom till Sverige. Jag la en kommentar i en blogg som handlade om när djur dör…hur mycket Ni människor saknar oss då vi försvinner. Jag har kommit på en alldeles själv som jag tänker avsluta med.

”Den som säger att lycka inte kan köpas för pengar har aldrig köpt och ägt en lama”

Ha en trevlig 2:a advent!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: