Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Månar och Prinsessor

Ja på den här bloggen har det inte hänt mycket. Men å andra sidan har det inte hänt så mycket i mitt liv heller.

Sverige fick idag den 23/2 sin prinsessa. Fast det är nog inte bara i Sverige vi är glada..Finland är säkert också glad. De älskar nämligen vårt kungahus…förmodligen för att de inte har någon egen kung. Sen jag flyttade från Finland så är det rätt tomt på kungar där…jag var ju The King of Finland! Men så kan det vara här i livet..Finland har ingen kung och Sverige har 2..Jag och Kungen!!

Vad ska då den nya prinsessan heta? Ja, det vet jag inte än..men Om jag fick bestämma så skulle hon få namnet H.K.H Gilgalina Bernadotte. Det låter så fint och skulle säkert kunna slå internationellt också. Men förmodligen får jag väl inte vara med och bestämma det…antar jag!

Vad gör jag annars då? Ja, tiden fördrivs med att äta och slappa eller stå och drömma om sommaren när jag kan beta omkring på ängarna. Vädret är ju lite upp och ner så jag har mest hållit mig inomhus. Men just idag har vi ett fantastiskt väder..strålande sol och takdropp. Men det blåser nått alldeles förskräckligt så min ull yr omkring på kroppen. Det är inte skönt! Ni vet väl hur det känns när håret lägger sig totalt fel på huvudet? Tänk då på mig som har såååå mycket ull som lägger sig huller om buller. Sen har jag problem med ett öga också. Det vill börja rinna och irritera när det blåser ute så hur man än gör så blir det fel ändå. Ute i blåsten= rinnande öga. Inne i ladugården= Ingen sol och värme på kroppen. Det är INTE lätt att välja!

Jo, just det! En kväll stod jag ute och kände mig väldigt speciell. Månen talade till mig…ja. alltså inte ”pratade” utan det lyste på mig så min skugga avtecknade sig i snön…typ. Svårt att förklara, men den var mycket vacker och jättestor! Precis likadan som jag…vacker och stor! Jag stod länge och studerade månen och det var nått magiskt över den. Men inget magiskt hände så till slut gick jag in och lade mig.

Alla Hjärtans Dag kom och gick. Men jösses, ett sånt ståhej för det dagen! Det var med stor spänning jag väntade på att något skulle hända men inget hände. Hur tror Ni det kändes? Mitt hjärta satt kvar på exakt samma ställe hela dagen och sen var det inget mer med det. Jag fattade ingenting!

Nej, nu måste jag kila. Jag måste hjälpa min matte att hålla koll på taket. Nu när det tinar så kommer det att medföra att all snö som ligger på taket kommer att rasa…och det kommer att rasa precis där vi går in och ut. Gissa om jag har en matte som har nerverna utanpå kroppen nu…som vanligt när det gäller oss! Hon är rädd att någon av oss ska hamna under snömassorna…hua vad otäckt det skulle vara!

Ha det gott!
The one and only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: