Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Men Nu du Gilga…

…hade jag faktiskt förväntat mig en uppdatering av din blogg. Ja, dessa ord fick jag kastat på mig av min husses sons hustru! Ja, inte vet jag..men nog verkar hon en aningens gnällig. Eller så ska man kanske vända på det hela och tänka..Aha, hon verkar gilla det jag skriver? Ja, det får vara hur det vill med den saken, nu är jag här i alla fall å så får vi hoppas på att hon gnäller på nån annan nästa gång. Det där med gnälla verkar vara nått som människorna verkligen gillar. Gnälls det inte på mig så gnälls det på vädret, å på maten å på nått annat. Vet inte om nån tänkt på det..men vi djur gnäller aldrig! Eller så kanske vi gör det, det är bara ni som inte förstår det!

Hit kom våren med en rasande fart å allt blev grönt på 30 min, typ! Ja, det är nästan sant..mellan min mat och sovklocka så smällde det bara till..å naturligtvis så gnälldes det på det också. Min matte å husse slår ju våra täkter å de har redan varit tvingade att slå dem 2 ggr. Vi camelider vill ju ha kort mat…till skillnad från er människor som äter spagetti!?..fattar inte hur ni kan snurra dom i munnen..hur som helst..vi vill som sagt ha kort mat. Å eftersom det är vad vi kräver så förväntar vi oss det också. den regeln tummar vi inte på. Har man skaffat oss får man banne mig se till att sköta oss och uppfylla våra önskemål å krav!


Den 6:e juni när det vara Sveriges Dag..eller vad det heter, så besökte jag Bergsjöparken som ligger i…logiskt nog..Bergsjö. Å jösses, där var det karuseller, hästar, tombola å en jösses massa människor. Men gissa om jag blev trött! Å inte undra på..för av nån anledning, när de annonserade om min ankomst så hade de skrivit ”Kom å klappa en lama”. Ja visst, nog får väl folk klappa mig på halsen..men typ 150 människor samma dag!! Nä, det blev nästan lite för jobbigt. Tur att matte å husse alltid ser till att ha grindar uppsatta så jag kan få lite utrymme å lite kisspauser å så där..
Det var faktiskt lite lustigt för när jag gick runt på området så kom det några barn fram till grindarna jag brukar stå innanför. När jag inte stod där så undrade de vart ”Tigern” var! Ja min första tanke när jag fick höra det var ”matte”…va, sökte de min matte. Men sen hade några andra barn även frågat efter ”Åsnan” å då gick min tanke direkt till husse…å sen frågade ytterligare några barn efter ”hästen” å där slutade jag göra liknelser…

Ja, sen har det ju varit klippning också men i år var det rätt lugnt för min del. I år klipptes bara min sadel bort..alltså, man kallar det för sadelull, det som sitter runt magen. Å det blir ju en hel del..ju större mage desto större sadel å desto mer ull. Hur enkelt som helst att förstå även för den oförstående.

Naturligtvis så har jag varit tillbaka till Edshammar som ligger i…ologiskt nog..i Delsbo. Finns ju inget i dom namnen som liknar varandra men Delsbo är nog lite känt, tror jag. Åtminstone om man bor här i Hälsingland.. å förr sa man att i Delsbo slogs man alltid med knivar ..vad det nu skulle vara bra för! Men jag såg då inge sånt när jag var där. Däremot träffade jag på nästan alla tanter å farbröder som jag träffade förra gången. Den här gången var det även 3 spelmän som satt å spela..å då må ni tro att mina öron kom i rejäl gungning. Ja, nått måste man ju hålla takten med..vågade inte riktigt gunga loss med kroppen..svårt att få den att stanna..tänkte jag. Matte stod stilla hon också å banne mig tror jag inte att jag såg några försök till öronryckningar där också. Hon tänkte väl lite som jag..med kroppen å så…

Här hälsar jag på en gullig dam..å nu tänker jag inte förklara varför hon var beige/brun i ansiktet! Hon blir inte blek av skräck när hon ser mig…utan av en annan anledning som jag förmodar att ni förstår vi det här laget.

När vi var där så ville matte ha en bild på mig när jag skulle stå i nån sorts dörr..eller vad det var. Lite fundersam blir man ju…

Törs man verkligen gå å ställa sig under nått dylikt? Jag har aldrig sett nått liknande förut så lite misstänksam blir man ju. Men snyggt var det även om jag inte riktigt förstår vad det skulle föreställa. Men eftersom mattes vilja är min lag så var det väl bara att ta sig an utmaningen..


Å här står jag.. i all sköns prakt! Att man sen kan se på mig att jag inte riiiktigt litar på taket..ja det är en annan historia. Jamen så där ja, då var väl bloggen uppdaterad då. Nu får vi väl hoppas att min husses sons hustru upphör med sitt gnällande ett tag. Å jag avslutar med en bild inifrån boendet i Delsbo..då kanske ni bättre förstår varför jag inte ville att min kropp skulle komma i gungning..den är inte bara stor..den är även väldigt lång..

Ha det gott å trevlig sommar på Er!

The One and Only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: