Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Omvårdnad och Tv4…

Se där ja…nu är jag tillbaka! Nåja, den som väntar på nått gott väntar alltid för länge…till slut så orkar man inte vänta nått mer! Men oftast står man ut och det vet jag att ni trogna läsare gör, för jag är förmodligen den enda laman i hela Sverige som bloggar. Förmodligen den enda laman som har Facebook också!

Här har det varit lite händelser sen sist. Kolla bilden!

Fiskmåsar i hundratal har varit och skränat och skrikit i hagen. Fattar inte att de orkar! De har flugit framför, ovanför, bakom, ja överallt har de varit! Förmodligen på jakt efter mask som kommit upp ur jorden efter allt regn. Kan inte vara roligt liv att vara mask heller. För när den väl får se solen så kommer nån och äter upp den, usch!

Som om fiskmåsar inte vore nog så har vi kajor också. En morgon satt det en kaja på min rygg, synd bara att matte inte hann fotografera det. Men det kändes rätt skönt när det gick omkrig…lite som massage faktiskt!

Lite omvårdnad har jag fått och det var sannerligen på tiden. Jag har fått mina naglar klippta samt att matte borstade mig. Det är förvisso väldigt onödigt då jag jobbat så länge på att bli så där ruskigt skräpig och hemsk, men jag lät henne hållas. Hon tycker ju att det är så trevligt att göra mig fin…att jag sen går raka vägen in och rullar mig igen är tyvärr inget hon kan göra nått åt. Så gör vi lamor och vi är inte så pigga på att ändra på någonting som vi har gjort i tusentals år!

Visst blev jag snygg? Men det har hänt något med min färg! Jag har blivit gråhårig! Ja, jag förstår inte varför och det gör inte min matte heller. Det är konstigt med mig…när jag var ung då var jag mörkbrun, sen blev jag svart och nu blir jag grå! Fast å andra sidan…matte var brun i håret när hon var yngre, sen blev hon grå och nu är hon lite brunblond! Konstigt! Ja, det är mycket vi lamor inte förstår! Likadant med kläder och skor som människor har. Varför ska de byta hela tiden? Ibland har inte matte samma skor och jacka när hon kommer till oss! Varför? Varför ska människorna byta skepnad hela tiden…och hårfärg? De tycks inte vara speciellt nöjda med sig själva! Men jag är nöjd, en fulländad lama i mina bästa år…Som jag älskar mig själv! Jag behöver varken byta ull, färga den, banta eller bleka tänderna! Jag är jag och vore jag någon annan, ja då vore jag ju inte jag!

Sen har det blivit nån promenad också! Skönt att få lämna hagen en stund och få lite andra intryck!

Här är det min ”lillmatte” som leder mig. Ja, jag kallar dem för ”stormatte” och lillmatte” helt enkelt av den anledningen att min stora matte är större och den mindre matten är mindre! Hur svårt kan det va?

Men nu ska ni få höra nått! I början på juni kommer det hit några eller nån människa från TV4 och ska göra ett reportage! Ja, tydligen skulle väl även alpackorna få vara med vilket jag personligen tycker är onödigt! Vad kan de tillföra? Inte ett dugg och förmodligen kommer det att bli VÄLDIGT pinsamt! Alpackorna är ju klippta då och hur kul är det att titta på en sån! Men sen detta nödvändiga filmande av alpackorna är klart så ska jag lastas in i bilen och sen bär det iväg till ett äldreboende. Jag ska till samma äldreboende som jag varit på flera gånger, nämligen Bållebo. Ja, matte tyckte det kändes bäst, jag känner de flesta där och vi vet ju precis hur vi ska gå och sådär! De ska göra ett reportage om MIG när jag går omkring där och gullar med alla farbröder och tanter! Hoppas verkligen att jag kan sköta mig! Jag ska iallafall göra mitt bästa! Programmet skulle visst sändas i nått som heter ”Nyhetsmorgon”. Det ska bli kul även fast jag vet att mattes knän började darra lite när hon fick förfrågan från en människa som heter Lisa på kanal 4! Nåja, det blir väl jag som för stötta matte…är man terapilama så är man!

Sen var ju matte och husse iväg till Finland också. Jag tror att det lärde sig lite faktiskt! De fick ju träffa min gamla vän Kim iallfall, och Ulla och Julia och alla andra! Matte berättade att Pirkko och Tommi tagit in Kim i köket och det känns hemtamt på nått sätt! Såna är dom Pirkko och Tommi…


Nej, nu får det räcka för den här gången! Nu har jag annat för mig!

The one and only
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: