Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Så var det klippt…

Ja, så åkte man dit på klippningen även detta år. På nått konstigt sätt så tror man att man ska klara sig nått år..men inte då, helt plötsligt står man där, fasthållen och med en brummande och surrande maskin som går över kroppen. Men men, jag ska inte klaga, jag behöver ju bara klippas ned helt och hållet vartannat år,  så i år  fick jag behålla det mesta. Man klipper bara bort sadelullen och lämnar resten.

På den här bilden ser jag väl inte så där  väldigt bekväm ut..men jag ”försökte” iallafall stå stilla. Värre var det förra året…då var jag inte ett dugg tillmötesgående.

Här är Husse i full gång med maskinen. Matte håller mig…ett tag! För när jag bestämmer mig för att gå antingen framåt eller bakåt så är det inte så mycket hon kan göra…det är bara att följa med. Ja, jag är stark…mycket stark! Skulle jag bestämma mig för att vägra samarbeta så är det inte så mycket de kan göra. Men nu är jag ju en väluppfostrad lama så jag försöker att sansa mig. Det är ju det här som är så viktigt när man som människa funderar på att köpa lama. Jag vet ju hur vi lamor fungerar…har vi inte blivit tränade och vana med att bli hanterade så kan vi vara rätt knepiga att ha att göra med.

Så här blev det…rätt skapligt om jag får säga det själv. Fin svans också, lite lagomt friserad så jag ska kunna vifta bort alla insekter. På bilden är jag nyborstad också så ullen är extra ren. Nu är det 1 år till nästa gång men då ska ju allt av igen. Jag får nog ta mig en rejäl funderare på om jag ska gå med på det eller inte. Som det känns nu så kommer jag att acceptera det…men men…jag kan ju ändra mig fort!

The one and Only!
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: