Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Skor och hundvalpar!

Så ska man då försöka knåpa ihop några rader igen. Ja, det skulle jag ha gjort för några dagar sedan om det inte hade varit för ett företag som heter Telia. Min matte berättade för mig att, om inte smalbandet…eller var det bredbanken…äh strunt samma, fungerar så kan man inte skriva något på bloggen. Det där förstår jag inte riktigt..men hur som helst, nu skriver jag ju!

Här har det varit helt dött! Ingen orkade göra någonting när det var varmt och när det blev lite svalare väder så ville vi inte göra något för allt regn som kom. Jo, 1 kort promenad har jag varit ute på men det var ruggigt och kallt så vi vände hemåt rätt snabbt igen. Sen är det inte så roligt att gå efter vägen där vi bor. Det är sånt tryck på trafiken och ibland kan jag tycka att det är lite obehagligt…framförallt när de kommer bakifrån och inte saktar farten. Mopedister med trimmade mopeder är också något som jag inte tycker om att få bakom mig. Då kan jag bli lite stressad och fast min matte håller om mig så har jag svårt att slappna av. Ibland önskar både jag och min matte att vi bodde någon annanstans…där det inte vore så mycket trafik och fina stigar att gå på. Nu kan hon väl i och för sig stoppa in mig i bussen och åka iväg till skogen…men då vill hon ha någon med sig har jag förstått. Min matte är väldigt rädd för björnar nämlligen. Ja, jag har då aldrig sett någon men det har tydligen min matte gjort några gånger, säger hon. Men det var inte här i Gnarp utan på ett ställe som hon bodde på tidigare tydligen. Det hände när hon var ute med hundarna och även om inget farligt hände så tror jag att det kändes obehagligt för henne. Ja, jag skulle ju inte ha blivit rädd förstås…men så är ju jag lite större och starkare också! Fast det är klart…blir man lite stressad för en trimmad moped så kanske man skulle kunna bli lite stressad i ett möte med en björn förstås!

Jamen just det ja, vi har ju utökats med ett litet monster! Okey då, det är en golden…men som dom ropar och skriker NEJ! så kan det ju inte vara något annat än ett monster! Jag ser nog hur de springer fram och tillbaka på gården…än hit och än dit! Ibland är monstret före och ibland är hon efter! Jag fattar ingenting av det där…hur kan en sån liten få fart på så många? Fast jag måste småle lite när klockan är 06.00 på morgonen och jag ser min matte ute i sin grå morgonrock! Hon ser INTE glad ut alls!

Men tydligen så förstår inte den där typen av djur att man inte ska kissa och bajsa inne…inte så konstigt i och för sig…det är ju en hund och inte en lama. När jag är ute på mina besök på äldreboenden så kissar och bajsar jag inte inne…det förstår väl varenda individ att man ska göra ute. Det är nog bara människan som gör det inne..fast på särskilda ställen då har jag hört.

Brukar kika runt lite på andra bloggar ibland. Men jag har fortfarande inte hittat någon blogg som skrivs av en lama. Det är tråkigt, för det vore roligt att läsa om andra lamors liv och leverne. Men vad jag däremot ser mycket är att människor visar sina skor. Ärligt talat..varför? Men eftersom vi lamor inte använder skor så förblir det väl en gåta…som så mycket annat. Det är mycket i människornas värld vi inte förstår…det verkar vara krångligt och besvärligt att vara människa.

Hur som helst, jag tänkte att om andra visar sina skor så kan väl jag visa min mattes skor. Ja, så här ser de ut! Ett par svarta gummistövlar med kort skaft. Jag tycker att min matte är så fin i sina stövlar även om det kan låta lite ”klonk klonk” när hon går i dem. Jag tycker att min matte ska vara stolt över sina skor…hon skulle nog inte passa i nått annat, tror jag! Fast hon har ju andra skor har jag sett men just dessa stövlar använder hon när hon kommer ut till oss i ladugården. Det blir som ett hemligt tecken..har matte på sig sina svarta stövlar så är hon på väg till oss. Det vet alla alpackorna också och alla viskar vi till varandra…hon har stövlarna på sig! Hon kommer häråt!

Nej, nu får det räcka för den här gången. Men titta in igen nästa vecka för då ska jag tillbaka till Bållebo, äldreboendet jag var på förra veckan. Hoppas nu att jag sköter mig lika bra som förra gången…fast det borde jag göra, tycker man!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Skor och hundvalpar!

  1. Simone says:

    Jag kan hålla med om att Nellie är som ett monster!

  • Meny

  • Translate

      Translate to: