Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Tv och tidning

Idag var jag och matte tillbaka på äldreboendet Bållebo. Till skillnad från förra gången så var både Tv och den lokala dagstidningen HT där.

Hur beskriver man denna dag…ja, som vanligt så blir det ju uppståndelse när jag kommer. Alla satt så fint uppradade och väntade på mig. Men jag kan nog bara beskriva det med ett ord..succé! Fast jag hade väl inte väntat mig något annat heller för den delen. Fast nog tror jag att matte var mer nervös än vad jag var. Skulle jag sköta mig eller skulle jag skämma ut henne för hela vårt län? Vis av mina tidigare misstag när matte varit sur och arg på mig för mina hyss så var det ju lika bra att sköta sig.

Fast något konstigt var det..det kände jag. Alla var så tysta idag. Framförallt personalen höll sig mer åt sidan idag. Även min matte hade målat sina ögonfransar igen..det har jag bara sett 1 gång förut. Kan det ha berott på att Tv var där?

Nåja, jag tänker inte gå in något djupare på det! Men att något annorlunda var på gång det märktes.

Min matte och jag stannade och pratade med tanterna och farbröderna. De var precis lika glada att träffa mig nu som förra gången. Fast en tant jag träffade trodde att jag var på låtsas. Först såg hon mig inte fastän jag stod precis framför henne. Då blev jag lite rädd..hade jag blivit osynlig? Sen när hon såg mig så trodde hon inte att jag var på riktigt! Hon kände på mig men trodde iallfall att jag var på låtsas..då blev jag riktigt skärrad! Konstig känsla jag fick…under några sekunder där var jag rädd att jag inte fanns. Jag var tvungen att titta på min matte får att få bekräftelse på att hon såg mig. När jag såg in i min mattes ögon så visste jag att jag fanns på riktigt. Det finns ingen som kan titta så kärleksfullt på mig som hon gör. Hela hon lyser upp när vi tittar på varandra. Vilken tur att vi fann varandra…Du och jag matte!

När vi hälsat på alla inne på Bållebo så var det dags att gå ut för att bli intervjuad. Måste erkänna att det blev väldigt varmt därinne…jag tyckte mig se att det blänkte lite i pannan på matte också.

Väl ute igen ställde vi upp oss för en intervju. Ja, jag hittade en buske att äta på som stod bredvid så jag hörde inte så mycket av intervjun. Men när den kvinnliga reportern frågade min matte vad man kunde kalla henne så fick min matte inte ur sig så många ord. Det blev liksom bara ett…öh! Ja, vad ska man egentligen kalla matte för? Vad har hon för jobb? Hon har ju en massa utbildningar, det vet jag ju, men vad kan hon kallas just nu..i arbetet med mig liksom? Tills slut svarade reportern på sin egen fråga…-djurskötare?..öh..ja!..svarade min matte.

Jag försökte stötta min matte så mycket jag bara kunde. Det var därför jag ställde mig bakom henne (som ni ser på bilden). För skulle hon ramla baklänges av stress eller nått liknande så hade ju jag kunnat ta emot henne. Fast hon stod kvar så tydligen var inte intervjun så farlig ändå! Men eftersom jag är en väluppfostrad lama så ansåg jag att det var min plikt att stå så nära henne det bara gick.

Efter intervjun med Tv-teamet så intervjuades vi av reportern från den lokala tidningen HT. Då kändes matte lite mer avslappnad..förmodligen för att ingen filmkamera stod och gick.

Därför bestämde jag mig för att lägga mig ner och vila en stund medan de slutförde intervjun. Ja men tänk er själva..väger man 159 kg så kan det faktiskt vara skönt att ligga en stund.

Medans jag låg där kom det fram en kvinna och ville klappa mig. Men det fick hon göra medans jag låg ner..ja, ni ser ju handen. Tur man inte har någon speciell frisyr att tänka på..för hade jag haft det så hade den nog varit rejält tillplattad efter denna handpåläggning.

Ja, det var lite om mitt äventyr. Men nu har jag inget speciellt inbokat utan nu ska jag njuta av midsommar och lugna dagar. Men så fort det händer nått nytt så lovar jag att berätta det! Förresten..fick lite dåligt samvete när jag berättade om monstret som flyttat in i vår familj. Hon är egentligen rätt söt, om jag ska vara ärlig. Så jag passar på att slänga in en bild på henne också..Nellie, heter hon. Hon är faktiskt söt när hon sover..säger min matte! Hon är ju en liten valp på snart 11 veckor och att då få krypa nära en stor raggig snäll varg…då kanske man känner sig trygg.

Nej, det var allt för denna gång. Ha det gott därute och jag önskar alla en Riktigt Glad Midsommar!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Tv och tidning

  1. bilder fina djuren

  • Meny

  • Translate

      Translate to: