Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Tv4 & Jag!

Så har då ”ÄNTLIGEN” Tv4 varit här. Det var långväntat må jag säga. Att en filmfestival i Cannes är viktigare än mig är faktiskt svårt att ta in. Hur många filmer finns det i världen? Hur många GILGA finns det i världen? Ja, jag tror nog att Ni har svaret på denna fråga…

Hur som helst, det blev en låååång dag. Fast den blev nog längst för matte för henne filmade de hela tiden, till och med när hon mockade dynga filamde de. Hur intressant är DET att titta på? Nåja, alltid kan väl någon lära sig något av det också även om det måste vara en av de enklaste sakerna med att ha djur som oss.

När allt var filmat och klart här på gården så var det dags för mig att visa mina kvalifikationer på äldreboendet. Jag blev lastad och sen bar det iväg mot Bergsjö.

Innan jag gör mina besök så är borstningen väldigt viktigt. Jag måste ju vara lite extra fin sådana här gånger och därför borstade matte mig både här och där. Jag blev rätt snygg om jag får säga det själv. Under tiden stod Annika från Tv4 och filmade…det var bra det. Då får alla se hur ren och fin jag ”egentligen” är. Jag kan väl inte rå för att allt hö och annat skräp fastnar i ullen. 

Efter förberedelserna så satte vi av mot boendet. På vägen dit passerar man andra boenden och alltid sitter det människor i fönstren och tittar på när jag går förbi. Stackars dom…de borde få träffa mig på riktigt istället. Att titta på mig genom ett fönster är definitivt inte samma sak som att träffa mig på riktigt. Hack i häl är Annika med kameran..faktiskt enda gången på hela dagen som matte kände sig riktigt tillfreds med att bli filmad…det kändes bekvämare att ha kameran bakom sig än framför sig. JAG kan inte hålla med om det!

Väl framme träffade vi en farbror som satt utanför boendet. Han hade tagit dit sitt lilla barnbarn dagen till ära…och på grund av hon var så liten så fick jag ha lite öveseende med henne enda kommentar…voff vofff!!!
Farbrorn hade längtat och väntat på mig i flera dagar..det är sånt jag gillar att höra! Han var så glad och trevlig och förmodligen stolt över att äntligen få träffa en stjärna som mig!

Efter det var det dags att gå in. Där satt nästan alla i Dagrummet och väntade på ”MIG”! Jag gick artigt fram och hälsade på de som ville hälsa på mig. Matte har alltid godis med som hon ger till de äldre så de får mata mig. Jag har ju god aptit så jag slukar i mig allt som bjuds. Det enda matte går och ursäktar sig över är mitt usla bordsskick. Visst, det blir en hel del spill på golvet efter allt godis…men vad då? Det finns ju faktiskt nått som heter sop! Jag tycker alla ska vara glada att jag är så pass väluppfostrad så att jag inte gör ”DET” inomhus…alltså NR 2!
Vi gick omkring därinne och återigen blev jag intresserad av all konst som hänger på väggarna. Fast det är ju inte konsten jag tittar på…jag ser min spegelbild i tavlorna som är inglasade och det är betydligen mer intressantare än motiven på tavlorna.

Efter besöket var det dags för oss att åka hem igen. Det var ett lyckat besök och för er som är intresserade så kommer detta reportage att sändas på ”Nyhetsmorgon” på Midsommarafton. Om det skulle bli ändrat så skriver jag naturligtvis in det här. Detta får ni bara inte missa!

Dagen efter gjorde jag ett besök på ett sorts behandlingshem i Hudiksvall. Det var också en fullträff och alla ville pussa mig…till och med ”karlarna”! Det är INTE vanligt! Men artig som man är så var det bara att pussa på…huvudsaken att jag får nått för det och det hade ju matte sett till…godis förstås.
Tyvärr kan jag inte visa bilder därifrån då de vill vara anonyma men det ville gärna träffa mig igen. När människorna vill träffa mig igen då har jag lyckats! De ville även komma till vår gård för att träffa alpackorna..dessa små individer som försöker knycka uppmärksamheten från mig…blä!

Nåja, det blir nog bra det också!

The one and only!
/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: