Välkommen till oss!

Ny uppdatering på "Till Salu" sidan. Gå in där och kika om ni är intresserade av att starta med alpackor eller vill utöka din flock med några äldre rutinerade damer till rimligt pris. Annas...

HÄLSINGEDALENS ALPACKOR

Vi anpassar oss…

 

Oj, här på bloggen händer det visst inget. Ja, det kan finnas många orsaker till det. Jag kanske inte har haft lust att skriva eller så har det inte hänt något speciellt. Det kan även vara så att man fått ”bloggtorka” eller vad det heter. Jag tror att det betyder att man inte kan komma på något att skriva om. Men så finns det ju många som skriver varje dag, vad kallar man dom? De med ”bloggblöta” kanske.

Människorna använder sig av många konstiga ord och det är väl bra. För med dessa små öron som sitter på Er så skulle ni få svårt att kommunicera med varandra. För att inte tala om svansen…den finns ju inte. Kanske tur att ni fått talets förmåga..för tänk Er hur ni skulle se ut om ni gick omkring och viftade på öronen hela dagarna…eller rumpan? Nej, det var nog tur att saker blev som det blev..för hur skulle jag se ut utan mina vackra lamaöron? Tänk er att möta mig utan öron…jag tittar på er och säger – Tjena!

Här på gården är det full fart på allt utom att umgås med mig. Ja, det pratar och klappar mig, ger mig mat och vatten men det där lilla extra…det var det 2 veckor sedan jag fick. Men vi djur anpassar oss..vi tar dagen som den kommmer, äter och idisslar..det är livet på en pinne det!

Ok, jag ska inte gnälla…för allt det pysslar med här på gården är för våran skull. De har städat i ladugården..röjt bort en massa saker som de inte hunnit med sen de flyttade hit för 3 år sedan. De har byggt en trappa i ladugården, fixat fler kraftfoderrännor, flyttat stängsel och mycket mer. Allt för vår skull..allt för att vi ska få det så bra som möjligt i vinter. Så jag försöker tänka positivt…de gör det för vår skulle, de gör det  för vår skull, de gör det för vår skull…..

Alpackapojkarna som varit på Furuvik har kommit hem igen.  Ja, jag har då inte ens märkt att de varit borta…men nu har ju matte fler att sköta om och det är väl där jag kommer att märka skillnaden.

Jag fick höra talas om nått väldigt hemskt också. En alpackahingst såldes från Sverige till Finland utan att man gjorde alla tester som ska göras. Han såldes ensam och går visst även ensam, utan andra kamelider, han går tillsammans med hästar. Han har visst inte blivit klippt heller och det är väldigt viktigt att sköta när det gäller oss lamor och alpackor.

Nu har man upptäckt denna stackars alpackan i Finland och den riskerar avlivning. Det är Tuberkulos som man är rädd för samt att man i Finland har 1-års karantän. Jamen hur kan man göra så? Sälja och köpa oss kamelider utan att först ta reda på lagar och regler i varandras länder? Innan jag flyttade till Sverige så var det ett fasligt stickande med nålar…det var både det ena och det andra som skulle kollas. Jag skulle avmaskas..ja, visst låter det hemskt…för jag har väl inte mask? Äckligt…att man trodde det om mig!
Sen gjorde man även ett test på Paratuberkulos, salmonella och mycket, mycket mer. För att inte tala om alla papper som skulle vara iordning innan flytten. Det var både export och importtillstånd.

Vi djur har det inte lätt…det är nog bara slumpen som avgör hos vilka människor vi hamnar. Har man riktig otur kan det gå hur som helst och vi anpassar oss…för vi har inget annat val.

Jag håller tummarna för att allt går vägen med denna Dalton, ja, han heter så…för även om jag är ”The one and only” så har jag faktiskt känslor för andra kamelider. Jag hoppas att han får leva vidare och att han får sällskap av andra alpackor.

Höll på att glömma…min matte ville att jag skulle berätta att hon har var tvungen att hjälpa mig att stänga av kommenteringsfunktionen på min blogg. Det har tydligen börjat ramla in en massa ”skräppost” från andra länder. Så vill ni kommentera något på min blogg, skicka ett mail till min matte så kan hon skriva in den i efterhand. Eller om ni bara vill skicka en hälsning till mig…

Nej, nu får det räcka för denna gång!

The one and only!

/Gilga

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.

  • Meny

  • Translate

      Translate to: